Бог-Създател е по-силен от змията

От Уилсън Миканори

Сундар Рао, 27-годишен земеделски работник, бил заинтригуван, когато в индийското си село се появил бял мъж и четял за Създател – Бог от черна книга в събота. Сундар бил привлечен от библейските истории на американския мисионер Теодор Р. Флейз и решил да следва този Бог. Работодателят на Сундар бил бесен, когато не отишъл на терен първата събота. Гневът му нараствал, когато Сундар продължавал да отказва да работи в събота.

Вкъщи Сундар разгневил и близките си, като вече не участвал в семейни религиозни празници, включително почитането на Нага, бог на змията.

След известно време Сундар намерил спокойствие, като построил къща точно отвъд потока, който бележи границата на селото. Скоро се оженил и имал дъщеря. Един ден, когато Сундар бил на 29 години, работодателят му го помолил да работи в събота. „След като вашето поклонение приключи в събота, елате и помогнете да преброите балите сено“, поискал той.

Сундар неохотно се съгласил. Той пристигнал на полето след залез слънце преди да настъпи тъмнината. С помощта на други хора той преброил балите. Забелязал малка бала встрани, той я ритнал към по-голяма бала. След секунда млада кобра скочила от балата, ухапала го по крака и избягала.

Нямало медицинска помощ и Сундар е знаел, че скоро ще умре. Селяните не се съмнявали, че Нага го наказва.

„Нага е много ядосан на теб“, казал един от селяните.

„Това е, защото не се подчини на всички богове в селото“, казал друг.

Сундар започнал да се поти. Роднини и членове на семейството се събрали около него и плакали. Селяните очаквали да затвори очи и да умре. Но нищо такова не се случило. Извикали специалист по змийски ухапвания, който му проверил крака. Той бил изумен от това, което видял. Заявил, че кобрата е ухапала Сундар с горната част на устата си, а не с отровните зъби и избягала уплашено, без да се опита да ухапе втори път.

На следващия ден селяните с удивление видяли, че Сундар е здрав и щастлив. „Защитата на белия човек е благодарение на неговия Бог, който го е спасил от кобрата“, казвали те.

От този момент, през 1957 г., много селяни се присъединили към вярата на Сундар и спазвали съботата. Пет години след змията, аз съм се родил в семейството на Сундар. Днес, Гудем Маджаварам е адвентно село. То е дало 40 пастори и библейски работници, много преподаватели и здравни специалисти. В събота цялото село спирало да работи и се покланяло на Бога-Създател. Това е силата на Бог, който превърнал змията в благословия.

Свалете в doc-формат>>

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x