Библията и пророчествата

Основни стихове: Йоан 14:29; Даниил 2:27-45; 7:1-25; 8:14; Числа 14:34; 1 Коринтяни 10:1-13.

А.  Тематични линии:  

  1. Желанието да се надникне в бъдещето винаги е било силно от човешка страна. Библията е най-голялото пророческо слово и винаги е било така.
  2. Апокалиптичните пророчества (между които и Даниил) предлагат отговор на въпроса за смисъла на земната история, както и отговор на човешките необходимости.
  3. Пророчествата, освен че предлагат представа за света и земната история, което ни позволява да разберем къде сме на часовника на времето,  предлагат и доказателства в подкрепа на  Книгата.

Б. Дидактически подход.

  1. 1. Подчертайте важността на ролята и пророческата функция на Библията и в частност пророческият ѝ глас за деня на съда и края.

В. Възможни въпроси за по-задълбочено изучаване, дискусии, споделяне и изповядване на вярата.

  1. 1. Колко важен е за теб пророческият компонент на Библията? Каква роля е изиграл в сформирането или растежа на твоята вяра?
  2. 2. Какво ти дава знанието за времето, смисъла, последните събития от пророчествата в Даниил 2 и 7 глава? Какво ти предлагат тези пророчества?
  3. 3. Защо Исус подкрепя изучаването и познанието на Даниил( Мт. 24:15) и Откровение (Откр. 1:1)? От това какъв е изводът  за ролята на пророчеството и тълкуването на Библията?
  4. 4. Как, защо и с какъв хъс и интензивност трябва да предаваме в нашето време пророческите вести на Библията?

преводач: В. Христова /Veni Hristova

Свалете в pdf-формат>>

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x