Спасени от принципа „Бог на първо място”

26 декември, 2020 г.

– Бързо, бързо! – извика Едисон Чок. – Трябва да тръваме вед-на-га.

Беше 26 декември 1999 година и Едисон беше адвентен пастор в Трухильо, Перу. Той беше развълнуван от предстоящата почивка в столицата Лима заедно с жена си и двете им деца – Мърси и Кевин.

– Автобусът заминава в 7:00 часа и няма да ни чака! – предупреди той.

Едисон се притесняваше да не закъснеят, понеже се бяха успали, след като бяха стояли до късно да стягат багаж. Но автогарата беше само на три километра, а и таксито вече ги чакаше пред вратата, така че изглеждаше, че ще успеят да стигнат навреме.

Но тъкмо когато излизаха от вкъщи, Мърси, петгодишната им дъщеря, попита:

–  Какво стана със семейното поклонение? Не трябва ли днес също да го имаме?

–  Ами ще имаме поклонение в автобуса, докато пътуваме – каза Едисон. Но Мърси беше упорита:

– Много пъти си казвал, че никога не трябва да тръгваме от вкъщи, без да сме имали семейно поклониние.

Родителите на Мърси се спогледаха и си кимнаха. Решиха, че е по-важно да спазят принципа „Бог на първо място”, отколкото да съблюдават плановете си за семейнтата почивка. Затова бързо прочетоха урока за Съботното училище на Мърси и Кевин и хукнаха към автогарата – само за да разберат, че автобусът вече е тръгнал. Всички се обърнаха към Мърси, защото парите за билетите не можеха да бъдат възстановени, а следващият автобус щеше да тръгне едва след четири часа!

По-късно същия ден те бяха шокирани от новината, че автобусът, който бяха изпуснали сутринта, се блъснал с един камион, в следствие на което 16 души загубили живота си! Семейство Чок искрено плакаха за загиналите и за семействата им, но в същото време бяха изпълнени с благодарност към Бог, Който беше използвал принципа „Бог на първо място”, за да спаси живота им! (Едисон и Рут сега работят в администрацията на Южноамериканската дивизия със седалище в Бразилия. Мърси е пасторска съпруга, а самият Кевин служи като пастор. Двамата също живеят в Бразилия.)

ПРИЗИВ: Нека да планиране да започнем новата година, като поставим Бог на първо място във всички сфери на живота си, включително и финансите. Нека да Го прославим с десятъците и даренията си, преди да сме направили каквито и да било други разходи!

МОЛИТВА: Небесни Татко, моля Те, приеми нашите дарения и десятъци като част от нашето поклонение! Моля Те, помогни ни да Те поставяме на първо място във всеки аспект от живота си. Амин!

Свалете в doc-формат>>

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x