Спиритизъм – 2 част

Пастор Пламен Радков Петров

Преди по-вече от 40г., преди моето кръщение, посетих дома на един близък роднина, който се приготвяше за работа в Коми. Изненадах ги с моето посещения в ранния след обяд, но и те ме изненадаха. Това семейство беше поканило две студентки преди да започне новия семестър през есента. Какво правеха? Викаха духове… На една книга с един ключ.

Аз всъщност прекъснах сеанса. Отначало помислих, че това е някаква игра, но не беше така, а направо спиритичен сеанс. Аз изтръпнах, защото видях как книгата се движи от някакъв слаб „вятър“. Веднага започнах да се моля в себе си, като за миг си поставих ръката върху челото. Те се опитаха да продължат, но книгата не помръдна и милиметър.

Тази която провеждаше сеанса, като ме посочи, каза: „От както дойде той, духът не ни слуша. Той нещо направи…“ Да беше права, направих, молих се и чаках. Тогава жената на моя близък каза: „Ние сме ходили в тяхната църква, но там говорят за друг Дух…“ Помолиха ме да кажа какъв е този дух. Аз не чаках дълго и изнесох един библейски час за спиритизма. Имах и Библия под ръка и не беше трудно, с божията помощ, да ги запозная и да ги предпазя от голямата опасност на спиритизма.

Но какво се случи? Тази, която водеше сеанса, беше седнала на леглото, но само няколко минутки след като започнах да говоря, заспа като се просна на леглото. Беше към 5 ч. след обяд. Видях с очите си как Дяволът я приспа, за да не чуе нищо от това което говорех. Най-фрапиращото бе, че когато свърших тя се събуди. „О, аз съм заспала сладко…“. О, как си заспала ти? – си помислих аз. И не само тя.

Колко ли много души са подмамени от примките и капаните на Сатана? Как тихомълком, като змия, прониква спиритизма във всички сфери на обществото. А Сатана е разгневен, защото знае, че му остава малко време. Особено това си проличава, когато се опитваме да разбулваме заблудите и лъжите му.

Свалете в doc-формат>>

5 1 vote
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x