150 години от Славейковия превод на Библията в гр. Хасково

Палатката беше разположена на централния площад само на няколко метра от арката, на която е написано името на града и която прилича на рамка. Минувачите там си правеха селфита и след това идваха в палатката.

Екипите работеха на три смени през деня. Имаше интерес към анкетите, имаше и посетители, желаещи семинари. По голямата част от тях бяха млади и на средна възраст хора.

Децата проявиха голям интерес към интерактивната дъска. Едно дете доведе своите родители и своите приятели. Няколко родители потърсиха Библия за деца.

Едно момче, 8-и клас, със свой приятел посетиха изложбата, изслушаха историческата презентация и след това споделиха, че имат голям интерес към разискваните теми.

Друго момче, 12-и клас, идва няколко пъти със въпроси, написани в тетрадка. Много тийнейджъри минаха през интерактивната дъска, като четяха въпросите и отговорите, откриваха верния отговор и така научаваха нови неща.

Служителка от читалището пожела книгата „150г. Славейков превод“ за местната библиотека.

Две жени от турски произход поискаха материали на турски и след като изслушаха презентацията, изчакаха половин час за книги и няколко курса на турски език.

Двама млади посетители след като изслушаха историческата презентация, единият от тях сподели, че са от Димитровград и че поддържа най-голямата фейсбук група на града и ще публикува там реклама за мероприятието. Поиска и книгата „150 г. Славейков превод“ за едно от читалищата там.

Една жена, когато получи Библия, от радост започна да я целува, друга жена каза, че има само една Библия и не могат с майка и да се разберат кой да я  ползва и има интерес за още една.

Една посетителка, която живее наблизо до Адвентната църква и никога не е влизала в църквата, сега дойде и въпреки че ни познава, изслуша историческата презентация и показа голям интерес към Библията и книгата.


5 2 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x