150 години от Славейковия превод на Библията в гр. Тутракан

Пътуващата изложба, посветена на 150 години от Славейковия превод на Библията, която проведохме в Тутракан от 20 до 26 юни, беше едно благословено от Бога начинание. Градът е с население около 9 000 жители и не очаквах проектът да има успеха на проекта в Силистра, където изложбата бе посетена от близо 200 души. Не малка част от тях бяха сред интелектуалците на града и ученици. За разлика от Силистра в Тутракан дойдоха основно хора, които познаваха Адвентната църква. Причината е, че църквата има присъствие тук повече от 100 години, а градчето е малко и хората се познават. По-важното е, че те имаха много добро мнение за адвентистите. Например, една от сестрите в църквата не само покани, но и доведе със себе си съседи от почти цялата махала – 10, 12 души, които бяха настроени приятелски. Някои от тях попълниха анкетите и си взеха от безплатните библии и книги.

За мен най-приятен беше моментът, когато деца посещаваха изложбата. Бяха водени не от родители или учители, а от чисто детско любопитство. Влизаха, разглеждаха, спираха се на въпросите от интерактивната дъска, някои си взеха и библии. Бяха между 3, 4, 5 клас, имаше и по-големи. С някои се сприятелихме много и водихме разговори, свързани с посланията на Библията – като например за настоящето и бъдещето. Децата бяха искрени и откровено споделяха проблемите си. Едно от тях – 3 клас, така се впечатли от чутото, че поиска да занесе библии на майка си и баба си. Взех от църквата детски книги с разкази за деца и подарих на някои от тях при следващата среща.

Планирам, когато започна библейска работа с възрастните, проявили интерес към пророчествата за бъдещето, да имам специално време преди това и за децата, които желаят да изучаваме Свещеното писание. Вярвам, че записаното от апостол Павел обещание в 1 Коринтинтяни 15:58, ще се изпълни за всяка църква, която се съобрази и с условията му: „Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.“    Амин!

 

27.06.2022 г.

пасторр Сергей Генов

гр. Тутракан


 

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x