Радвайте се заедно с нас!

Йорданка Дейчева

В събота преживяхме неочаквана радост – невероятен Божи подарък – която искаме да споделим с вас.
Преди няколко месеца две жени-ромки от Луковит се свързали с пастор Трифон Трифонов чрез Фейсбук, защото сами открили в Библията, че почивният ден е събота. Божият Дух ги насочил към четвъртата заповед, въпреки че посещавали Петдесятна църква. Започнали да търсят хора, които спазват съботата, и попаднали на наши публикации. И така започнаха да ходят от време на време на църква в Червен бряг.

Но се оказа, че и техни приятели се интересували, затова в Плевен стигнахме до убеждението, че трябва да ходим редовно всяка събота в техния град. И първата ни среща беше уговорена за събота, 11 юли, 5 часа следобед. Каква беше изненадата ни, когато отидохме с п-р Трифонов, Влади и Миро от Луковит в техния квартал, и ни посрещна един мъж, който ни въведе в съсвем ново помещение за църква, напълно готово и обзаведено с техника. Той самият го построил за църква и не приел да има богослужения с Петдесятната църква, защото се правели в неделя. Той иска в това помещение да се провеждат богослужения в събота!

Постепенно се събраха 15-16 човека (мъже и жени), които от 3 години вече не ходят в петдесятна църква, а искат да слушат адвентната вест и Божия закон, включително съботата. Бях изумена да разбера, че няколко от тях съвсем независимо един от друг са разбрали за съботата и после са се намерили, евангелизирали са и свои роднини и познати. Един мъж каза, че гледал видеото „20 факта за съботата“ и така се убедил. Жените, които се свързаха с п-р Трифонов, са се убедили от самата Библия. Все повече се убеждавам, че Бог изпраща нашите видеа и публикации точно където трябва! Тези хора отдавна гледат наши пастори и църковни излъчвания. Дори са си направили Фейсбук група „Адвентна вест“.

За мен това е истинско Божие чудо: Божият Дух е създал една група без никаква намеса от наша страна. Ние само можем да се радваме и да положим всички усилия да утвърдим вярата на тези братя и сестри.
Нека всеки, който изпита нашата радост, да се моли заедно с нас за групата в Луковит!

Снимки:

5 1 vote
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x