Изложба „150 години от Славейков превод на Библията“ в гр. Трявна

Събитието се проведе в три последователни дни в град Трявна за времето от 29-ти до 31-ви август, включително. Още от началото, когато палатката се разпъна, започнаха да идват хора и да питат какво е това. Започвахме да редим разпънатите предварително банери… Посетителите влизаха по двама, трима, четирима, а ние ги канехме да дойдат след половин час, когато всичко щеше да е готово, и те идваха повторно. Една от първите посетителки беше Директор (или заместник директор) на Исторически музей в града. Дамата остана много приятно впечатлена от видяното и чутото. Разговаряхме. Тя беше една от първите, които попълниха анкетата до край. Имахме посещения от писатели, критици, общественици и други, които бяха разпознавани като такива от местните членове на Адвентната църква. За този първи ден Бог ни подари около четиридесет души, попълнили анкети, плюс посетители, които не попълваха такива. Чувствахме Небесните благословения.

Следващите два дни посещаемостта леко намаля, но оставаше все така добра за размерите на града ни. В крайна сметка преброихме 77 попълнени анкети, от които 55 с координати за обратна връзка.

Нашият прекрасен Бог ни подари чудесно време, въпреки прогнозите за ветрове и проливни дъждове. Просто усещахме, че Той благоволи в това.

Сега предстои организирането на други дейности, свързани с Изложбата, за което се молим и скоро ще действаме.

БЛАГОДАРИМ от все сърце на благословения Бог за предоставената възможност и изобилната Му милост към нас.

Местната Община ни приветства още от началото много топло и съдейства във всичко, като ни предоставиха централно място – непосредствено до сградата на Община-гр.Трявна , пред читалище „Пенчо П. Славейков“. Предостави ни и захранване с електричество безвъзмездно. След приключването на събитието хората се заинтересуваха от бъдещи посещения на Изложбата. 😊

п-р Деян М.Николов

4.3 3 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x