За буквите и Библията – гр. Враца

Миналата седмица Бог вдъхнови майка ми да ми каже: „Ей, трябва да направим нещо за 24 май!“. Още същата вечер отидохме до пастора за да му споделим, след като изложихме целия план, той се съгласи, но каза, че трябва да се действа бързо, след прехвърляне през няколко институции, успяхме да наемем зала, направих дизайн на плакати и листовки, същия ден ПЕТЪК ги отпечатахме и дадохме на членовете на църквата в петък. Направихме събитие във фейсбук, и видео към него. Последваха няколко дена на упорито раздаване на покани и канене на приятели. Наехме зала и в Мездра и Монтана.

Отпечатахме, лепихме плакати и раздавахме листовки в Мездра, и то в проливен дъжд.

Резултата във Враца: преброих над 46 присъстващи, от които 15 човека никога не съм виждал преди. Всички останаха до самия край и не само, но стояха и си говориха още половин час. Безплатната литература – над 20 различни видове книги и Библията, които аз лично бях закупил (и все още не докрай платил на издателството в Габрово), се раззе изцяло. 2 млади жени поискаха да участват в Библейски курс още следващата седмица. Едната бих казал, че е около 28годишна.

В темата си Пламен Младенов разказа няколко лични опитности как е повярвал в Бога, как е разбрал че изучаването на Библията му помага. Споделянето в увлекателен вид на историята на Кирил и Методий, и личните опитности държаха публиката с интерес. Той силно наблегна на това, как в началото е започнал да търси Бога, как се е научил да се моли, какво е казвал. Как е започнал с Библията. Все неща, които на човек в начален етап на вярата си му трябва да знаят. Просто Бог го употреби!

Мога само да кажа Слава на Бога и благодарим на п-р Трифон Трифонов, че отпуснаха тези 100 лв за залата моментално, за да може да се реагира и организира всичко!

Ако някоя църква ни покани, можем да опитаме да организираме пробуждащ уикенд, с мисиониране, силни теми, опитности, и евентуално евангелизационна тема и във вашата църква. Времето е малко и трябва да се пробудим, докато е още ден! АМИН!

Ивайло Петров

5 1 vote
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x