SEED национална мисионска конференция

Над 1000 адвентисти от цяла България участваха в националната мисионска конференция SEED, организирана от Съюза на ЦАСД и АСИ България, която се проведе на 21 октомври 2023 година в зала 3 на НДК, гр. София. Тя съвпадна с годишната конференция на АСИ България и десетгодишнината от учредяването на АСИ в страната. Официален гост-говорител на конференцията беше Крис Ленарт, вицепрезидент за развитие на АСИ Европа.

Тайната на успеха в мисионската работа се нарича „планиране и подготовка“. Не случайно Христос я сравнява със земеделския цикъл – подготовка на почвата, засяване на семето, грижа, жетва и съхраняване на реколтата. И нашата мисионска работа не би могла да даде добра жетва, ако предварителните етапи не са внимателно планирани и осъществени. Националният мисионски проект SEED 2023-2025 е съсредоточен именно върху това – внимателно планиране и осъществяване на целия „земеделски“ цикъл в работата ни за достигане до другите.

Вторият гост-говорител, Барбара Тейлър, също вдъхнови посетителите със своя богат опит в мисионирането.

Всички участници в конференцията се насладиха на прекрасни музикални изпълнения от хоровете на църкви „Солунска“ София, Кюстендил Б, Радомир, както и националния хор „Гласът на надеждата“.

Посетителите си тръгнаха насърчени за това как могат да започнат да планират целенасочено и структурирано мисионската дейност в местните си църкви.

“Взе и от семето на земята Та го пося на плодородна почва; Постави го при много води, посади го като върба.”  Езекил 17:5 BG1940

 

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x