Проект „Нова група в ново населено място“

До всички църкви
Скъпи сестри и братя,
с надежда за добър успех, ви представяме нов проект на отдел „Лично служене“, който се надяваме да окаже благотворно влияние на църквата в България.
В страната ни има много населени места, които наричаме „бели полета“ и в тях няма адвентно присъствие. Бог ни призовава да идем там с мисионска цел, да възвестим Неговото име и с помощта на Светия Дух да организираме нови групи от вярващи.
Описание на проекта
Член на местна църква създава нова група (от неадвентисти) в ново населено място, която се събира всяка събота за изследване на Божието Слово. В големите градове може да се създаде нова група и на територията на града. Хората от новите групи се насърчават да присъстват на някои от църковните богослужения, за да се създаде връзка с местната църква.
От работниците по проекта НЕ СЕ ИЗИСКВА да сменят работно си място или местоживеене. Те ще насочат своите усилия към новите групи в техния район. Първоначално с тях, ще се сключи граждански договор на 2 часа, което означава около 400 лв. на месец. Транспортните разходи се поемат отделно. Предвидени са и средства за наеми на помещения, ако това се налага.
Условията, за кандидатстване по проекта:
Работниците по проекта се избират от комисия от отдел „Лично служене“ и Съюзния съвет ПО ПРЕПОРЪКА НА ЦЪРКОВНИЯ СЪВЕТ НА МЕСТНАТА ЦЪРКВА. Много важно е местната църква да подкрепя работника по проекта, който ще бъде под прякото ръководство на Църковния съвет и местния пастор. Молбата за кандидатстване трябва да е от името на църковния съвет със съответния номер на заседание и решение. Молбите се изпращат на п-р Трифон Трифонов.
Критерии за избор на работник по проекта
1/ Характер, одобрен от Църковния съвет и добро име в обществото.
2/ Изявена мисионска дарба.
3/ Лоялност по отношение на доктрините на църквата и към самата църква.
4/ Организационна дарба, която предполага работа в екип.
Проектът ще стартира със средства от българския Съюз, но предвиждаме да продължи на дивизионно ниво.
Нека Бог ни води и разшири „нашите предели“ (Второзаконие 19:8)!

Ръководител на отдел Лично служене: п-р Трифон Трифонов

 

5 1 vote
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x