Спиритизъм – 1 част

П-р Пламен Радков Петров

Като пастор посещавах на всеки три месеца една от най-възрастните сестри, за да и давам Господна вечеря. Живееше в малко китно селце в Балкана. Когато я посещавах, обикновено идваше и дъщеря и, и зет и, които присъстваха в скромния, но приветлив и винаги подреден дом. Те се грижеха за нея, понеже наближаваше вече 90 г.

Обикновено бе мълчалива, но винаги в молитвата си изказваше благодарност за това, че отново може да поднови завета си със своя Господ. Но при едно от поредните ми посещения пожела да сподели нещо. С моята съпруга слушахме внимателно.

„Брат, преди години, видях жив Дявол. Случи се след като почина мъжът ми и на 40-я ден ми се яви едно същество, което се обърна към мен с думите: „Мъжът ти е вече на небето. Стига вече си чела тази Библия, глупачке. Скоро и ти ще отидеш при него“. И така в продължение на три седмици.

Споделих това с дъщеря ми и зет ми да се молят. Нямах покой през това време. На 21-я ден съществото отново се появи и пак ме обиждаше с подобни думи. Но тогава му отговорих: „60 години редовно чета от тази Библия и няма да престана докато съм жива. Махни се Сатана!“ В същия миг то ме напусна завинаги. От тогава имам винаги мир с Бога“.

Сестрата редовно изучаваше Библията си и то си личеше както от самата Библия, така и от самата нея. Дъщеря й и зет й, които живееха в друга къща също споделиха, че се молили за нея, да бъде освободена от натрапчивото присъствие на Дявола.

Обикновено говорим, че спиритизма засяга хората, които не познават Божието слово, но това не е така. Исус заяви, че Сатана ще се опита и както виждаме се опитва да заблуди и избраните“ (Матей 24:24). А също така заяви: „Но който устои до край, той ще бъде спасен“ (Матей24:13).

Спиритизмът в неговите различни прояви е повторение на първата проповед на Сатана пред Ева в Едем „Никак няма да умрете“ (Битие 3:4). Тази лъжа продължава да се шири на длъж и на шир. Не само старите, но и младите са в капана на Сатана, ако не бдят и не се молят и най-вече ако не изучават Божието слово.

Свалете в doc-формат>>

5 1 vote
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x