Спиритизъм – 3 част

пастор Пламен Радков Петров

Преди години в църквата провеждахме здравна евангелизация. Една от темите беше за окултизма и спиритизма. Казах на брата гост говорител, че трябва да се молим повече, защото дяволът няма да е спокоен. Той се усмихна, но нищо не каза. Вечерта, когато течеше беседата му, на най-интересния и важен момент, токът спря. Настана малко смущение. Той успокои слушателите, като каза: „Спокойно, токът ще дойде. Вашият проповедник ме предупреди да внимавам, и наистина спирането на тока не е случайно“. Той продължи и след беседата ми сподели: “ Ти беше прав, наистина обезпокоихме дявола и той за малко време ни попречи.“

В книгата Откровение четем: „Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исуса…“ (Откр.12:17).

Ние трябва да предупреждаваме хората, да ги поучаваме, като използваме всеки случай да говорим, когато разберем, че някои са станали жертва на тези заблуди. Да разпространяваме литература за тази цел, а и по много други начини. Нека Бог да ни дава мъдрост за това. Няма да е лесно но Бог ще ни помага, защото е обещал. „Други спасявайте, като ги изтръгвате от огъня…“ ( Юда 23).

Свалете в doc-формат>>

5 1 vote
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x