Бог ме е опазил не веднъж, за да Му служа

п-р Стоян Тодоров

Когато бях дете на около осем години се научих да карам велосипед. Един ден излязох с колелото по шосето, близо до центъра на моето село Прохорово, община Нова Загора. Там имаше един спрян трактор и аз трябваше да го обиколя по шосето. Но това беше голяма грешка, защото ненадейно се появих на другата страна от пътя, без да се огледам за насрещно движение. Изведнъж чух много силен удар – един голям камион, който е идвал засилен срещу мен, за да не ме сгази, сви наляво и се блъсна в стената на къщата до мен. Това беше сигурна смърт. Днес голямото петно стената е все още там и ми напомня, че Някой е опазил живота ми. И този Някой е Бог.

Когато бях на около 22 години преживях нещо невероятно с колата. Пътувахме четири души в моята кола и на излизане от село Сотиря (Сливенско), катастрофирахме. Пропуснал бях знака, който показваше че трябва да свия надясно по един мост край местното военно поделение. Изкочихме от моста направо долу в реката. Колата се заби със страшна сила и се обърнахме с голям трясък. Двама души бяха в комоциум. Третият също беше наранен след като бе изтласкан от задното стъкло на колата, което се счупи. А за голяма изненада аз бях запазен. Но от катастрофата разбрах, че някой е целял преди всичко аз да бъда умъртвен, защото ламарината от купето над главата ми беше толкова нагъната навътре, че кормилото на колата беше подвито. В този момент коланът ми не бе сложен и някой ме е бутнал да се свия чак до краката на човека отпред до мен.

Днес все още пазя снимката на пострадалата кола от огледа на ДЗИ-то за обезщетение. И всичко това ми напомня, че Някой е опазил живота ми по уникален начин. И този Някой не е ли Бог чрез Своите ангели?

Свалете в doc-формат>>

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x