Изгубен паспорт

Снежка Илиева, гр.София, майка на Мегън Илиева

Вчера следобед дъщеря ни Меги се прибра от училище уморена, натоварена с раницата, торбата, якето и т.н. Денят бе слънчев, топъл и приятен. Тя имаше важен изпит по английски за ’Кембридж’ ниво. (Всеки път, когато учениците в Англия се явяват на такива изпити, трябва да носят паспортите си.) Обаче в късните часове установихме, че сакото и паспорта й ги няма. Обърнахме къщата да ги търсим, но те не са с размерите на игла, че да не ги видиш.

Разбираме, че са забравени в автобуса или изпаднали по пътя. А това – досещате се какво означава – да загубиш документи в чужда страна усложнява неимоверно нещата. Настъпи напрежение и суматоха. Но бързо се овладяхме, коленичихме и се помолихме. Докато заспивах, вътре в себе си се молех Господ да направи чудо и най-вече опитността да бъде лично на дъщеря ни. И на следващия ден не спирах да се моля. Подадохме сигнал в полицията, в училището и в автобусната фирма. Получихме пълно съдействие от преподавателите, от наши приятели, както и от полицията, но никакъв изглед да се намери нещо.

Този ден след училище Меги решила да се огледа по улиците, където е минала вчерашния. Докато оглеждала един двор, някой я наблюдавал и от къщата след минути се почуква по прозореца. Притеснена си помислила, че ще й направят забележка за гдето оглежда около къщата. Но човека й дава знак да изчака, излиза и я пита: “Момиче, сако и паспорт ли търсиш? Познах те от снимката в паспорта. Ти си, както виждам. Твърде приятно изненадана, тя отвръща: “Да, именно тези неща търся!” Той я огледал отново, сравнявайки я със снимката и й подал нещата.

Не мога да опиша радостта ни от чудния начин, по който личните й вещи стават отново нейно притежание. Боже, благодарим Ти, че ни чуваш винаги и се грижиш по чуден начин! Благодарим Ти за всичко! Меги бе насърчена от тази своя опитност и ни разказа как същия ден, преди да изгуби ценните вещи, в адвентното училище близо до Лондон пеели песента “О, изброй подробно ти сега Божиите благословения!” И след този случай прибави още една ценна своя опитност в дългия списък.

Свалете в doc-формат>>

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x