Силата на молитвата

Петя Георгиева; гр. Добрич

Един ден, когато майка ми обработвала градината на село, внезапно паднала на земята и не могла да се помръдне. Около два часа викала за помощ. Отзовала се вуйна ми, която чула вика й. Тя със сина си организирали отвеждането й до бърза помощ.

По това време аз работих извън града. Когато ми съобщиха за това до мен бяха хора от църквата, окуражаваха и насърчаваха ме. Чакаха ме да пристигна в болницата, за да дам съгласие за операцията (счупване на шийката на тазобедрена става), която само тя гарантираше по нататък живота на майка ми, като продължение на нейните 85 години. Разбира се аз се съгласих и останах придружител 21 дни. През всичките тези дни на горещия месец юни, аз имах легло където да спя. За това се беше погрижил самият Исус. През цялото време на престоя ни в болницата в ушите ми звучеше обещанието от I Кор.10:13 „Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което което може да носи човек; но верен е Бог, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, а заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така че да можете да го издържите.” Аз и майка ми се молихме и четяхме словото. Споделях го и с присъстващите в стаята.

Едно семейство от църквата всеки ден ни посещаваха и бяха неотлъчно до нас във всяка наша нужда. Подканяха ни да се интересуваме за терапията на майка ми и кой ще я оперира. Но аз оставих това в Божиите ръце, сам Исус като лекар над лекарите да реши това според волята Си. Отговорът не закъсня. Подготовката за операцията беше направена по-възможно най-добрият начин. Успешна беше и самата операция. Не бяхме оставени от семейството и при изписването ни от болницата. Така Исус използва Своите посветени чада според дарбите, като са позволили Святия Дух да развие в тях. За всички наши нужди, битови и духовни това семейство се грижеше за нас, както за себе си. Те показаха себеотрицание – свидетелство, което Исус, вярвам, че благославя.

Братя и сестри на такива взаимоотношения Исус желае да бъде свидетел, а също и цялото небе. Копнеем ли за това, Исус ще ни го даде и ще ни благослови, като Негови последователи, посветени с любов.

Свалете в doc-формат>>

5 2 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x