Какво представляват даренията (приносите)

20 юни, 2020

„Какво имаше предвид пасторът, когато спомена за дарения и приноси?”, попита Марта Джаки, когато напускаха църквата. „Хората, които обещават да дават редовни дарения правят обет пред Бога да упражняват доверието си в Него, като му връщат още един процент от доходите си, освен десятъка, вярвайки, че Той е Изворът на всички благословения и че е в състояние да осигури необходимото за живота им „, обясни Джаки.
„Но десятъкът не е ли достатъчен?” – попита Марта. „Според Малахия 3: 8-10, отговори Джаки, „и двете се изискват от Бога еднакво и отсъствието на един от тях е проява на непочтеност спрямо Него“, добави тя.
„Но какви са разликите между тях?” – попита Марта. „Една от тях“, каза Джаки, „е, че докато десятъкът има определен процент, определен от Бог (10 процента), той го оставя на всеки от нас поотделно да реши колко процента да даде като обещано дарение“, каза Джаки. „Друга разлика е, че докато десятъкът трябва да се използва изключително за подкрепа на избраните служители [виж Чис. 18:21, 24], даренията трябва да обхващат по-широк спектър от други важни дейности за разпространението на Евангелието по света “, добави тя.

„Виждам, че Бог ме призовава да направя още една стъпка на вярата, като започна да давам редовни дарения“, каза Марта. „Това ще ми помогне да бъда по-последователна, като давам дарения толкова редовно, колкото са Божиите благословения, а не според желанието на сърцето ми, или според моите симпатии, проекти или специални призиви, но всеки път, когато Той благославя!“, Каза тя.
ПРИЗИВ: Замисляли ли сте се някога да давате дарения редовно, споделяйки част от Божиите благословения толкова често, колкото Той ви благославя? Вече решихте ли какъв процент от доходите си да започнете да давате като обещани дарения?

МОЛИТВА: Небесен Отче, помогни ни да Ти се доверим като наш Благодетел и Поддръжник и да разпознаем благословенията Ти, като връщаме десятъка и даваме дарения, на базата на нашите доходи в процентно отношение. Амин!

0 0 votes
Оцени тази публикация
Запишете се
Уведомете ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x